Yamato Drummers
Yamato Drummers Hiroshi Seo

YAMATO The drummers of Japan

donderdag 25 april 2024 20:00 tot 22:15

Vanaf 13 april tot eind mei 2024 zullen de Yamato Drummers 24 (!) shows geven in Nederland.“Hinotori” is een atletisch en muzikaal spektakel met naast de drums, veel aandacht voor kostuums, vormgeving en belichting. Op het podium staan de 12 drummers met meer dan 40 Taiko-drums die allemaal een ander karakter hebben. De grootste trommel is Odaiko die, met een doorsnee van 2 meter en een gewicht 500 kilo, gemaakt is uit een 400 jaar oude boom. Zowel fysiek al mentaal zijn de Yamato drummers ijzersterk. Het bespelen van de soms manshoge trommels is een combinatie van technische beheersing én topsport. Intens fysieke kracht ontmoet verfijnde subtiliteit. De drummers voeren je moeiteloos mee in hun ritmische wereld, dankzij hun grootse en meeslepende spel waar de uitbundige energie en kracht letterlijk en figuurlijk van afspat. Ongeremde dynamiek, vertederende humor, delicate verstilling en gedisciplineerde perfectie zijn de ingrediënten die Yamato, the Drummers of Japan, aan de top hebben gebracht. Met aanstekelijke energie en een geoliede samenwerking brengt Yamato de eeuwenoude kunst van het Taiko drummen in het theater. De essentie van een optreden van Yamato is het uitwisselen van energie met het publiek. De trillingen van de drums raken je letterlijk voelbaar diep in je hart en de akoestische druk overtreft het voorstellingsvermogen.

Op donderdag 25 april staan zij in het Schedetheater Terneuzen. Kaarten zijn te bestellen via https://www.zeelandtheaters.nl/programma/yamato-hinotori-de-vleugels-van-de-feniks/25-04-2024-20-00

Locatie