Voorgevel van de monumentale Cuyperskerk in Sas van Gent
Voorgevel van de monumentale Cuyperskerk in Sas van Gent Foto: Eigen foto

Rondleiding met gids Cuyperskerk Sas van Gent

zaterdag 23 september 2023 10:30 tot 12:05

Op zaterdag 23 september 2023 start er een rondleiding in de Cuyperskerk te Sas van Gent. Gids Theo Sarneel vertelt verhalen over de bouw van de kerk en de speciale reden dat deze kerk een Rijksmonument is geworden. Sporen van die bouw worden tijdens de rondleiding toegelicht. Maar ook over de veranderingen na de sluiting van de kerk in 2012 en de verbouw tot een levendige Markt 4 wordt er verteld. Tijdens de rondleiding neemt de gids de bezoekers ook de klokkentoren in, waar vanaf het oksaal een mooi uitzicht over de hele kerk is te zien. De liefhebbers mogen ook mee tot boven het gewelf, vanwaar er mooie panoramische uitzichten over Sas van Gent te bewonderen zijn. Tijdens de rondleiding wordt ook de nog bestaande muur van de oude kerk uit 1739 bekeken.De rondleiding start om 10:30 uur aan de bar in Markt 4 en duurt ruim anderhalf uur. Aanmelden is niet nodig en na afloop kunnen de deelnemers een vrijwillige bijdrage in de collectezak doen.

Locatie