SDO 63 viert 60e verjaardag

zaterdag 17 juni 2023 10:00 t/m zaterdag 24 juni 0:00

Op 31 juli aanstaande bestaat voetbalclub SDO 63  uit Lamswaarde 60 jaar. Een verjaardag waarbij we 2 weekenden willen stilstaan. Of beter gezegd de benen van de vloer. Zowel sportief gezien als feestelijk.

Net als voor andere clubs zijn ook voor SDO 63 de tijden veranderd. In dorpen wordt nauwelijks gebouwd, wat verjonging maar zeer beperkt mogelijk maakt. Daarnaast is het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Ondanks dat neemt SDO 63 de vlucht vooruit. Dwz met 2 senioren elftallen en voor de jeugd een samenwerking met VV Hontenisse onder de naam HSVC 20, wordt er getraind en gespeeld op Lamswaarde. Daarnaast zijn er natuurlijk andere activiteiten buiten het voetbal om, bvb de SDO quiz en dit jaar sport- en feestactiviteiten in de weekenden van 17 en 24 juni. Op 17 juni is het de dag van de reünie en de wedstrijd, of wedstrijden waarin leden en oud-leden elkaar ontmoeten en er net als 10 jaar geleden er een mooie dag van maken, afsluitend met bbq waarbij ook inwoners van Lamswaarde en omstreken  van harte welkom zijn.

Op 18 juni zijn er jeugdtoernooien en kan ieder vanaf 13 jaar meedoen aan de Penaltybokaalwedstrijd. Op deze dag zijn de voorronden. De finale wordt op 24 juni om 16u gespeeld. Op doel staat dan niemand minder dan JeanMarie Pfaff.

Op 24 juni beginnen we de dag om 11u met het Gouwe Glorie toernooi. Een toernooi waarbij 35+ spelers lekker hun wedstrijdjes 7 tegen 7 kunnen spelen. Om 14u speelt de JO19-1 een wedstrijd tegen Excelsior Rotterdam 19. Gelijk met de Finale Penaltybokaal wordt er een demonstratie wandelvoetbal gegeven door Zaamslag Old Stars en HVV 24.

Om 17 speelt SDO 63 tegen FC De Rebellen, een team van oud profs met o a Royston Drenthe en Luc Nilis. Tot slot wordt de verjaardag gevierd in de feesttent met Drive in show Pico Bello en Marco Kraats.

SDO 63 investeert flink in onderhoud en verduurzaming. De club laat zo zien dat ze hun leden en bezoekers verantwoord en gezellig kunnen ontvangen. De accommodatie wordt onderhouden door de klus- en kuisploeg die elke maandagmorgen aan de slag gaat. Indien nodig wordt er een extra voormiddag bijgepakt. Er is zowiezo flink geïnvesteerd in onderhoud én in verduurzaming doormiddel van aanpassing van de douches, ledverlichting in de gebouwen, ledverlichting op het trainingsveld en de douchegasboiler is vervangen door 3 warmtepompboilers. Zonnepanelen zijn zo’n 4 jaar geelden al aangeschaft. Bedoeling is om dit aantal uit te breiden. Daarnaast zijn er nog enkele plannen voor investeringen in duurzaamheid. Kortom de vlucht vooruit.

SDO 63 heeft een accommodatie waar ook Tennisvereniging TVL haar baan heeft, waar de KBO de jeu de boules banen heeft. Waar de basisschool de buiten gym doet. De fanfare de jaarlijkse rommelmarkt organiseert en indien nodig gebruik maakt van de kantine om te repeteren.  De Koningsdag spelen worden er gehouden. Er is een sportkooi voor de jeugd. De kinderen maken ook graag gebruik van de omliggende bossage om erin te spelen en hutten te bouwen. Het terrein is vrij toegankelijk, zodat er altijd op het trainingsveld gevoetbald  en gespeeld kan worden.  Een accommodatie die breed gebruikt wordt, wat ook de bedoeling van de gemeente Hulst is. De club was ook blij verrast toen gedeputeerde De Bat en vertegenwoordigers van Sport Zeeland op bezoek kwamen, om te zien en horen welke brede rol vervuld wordt. Een compliment !

In het radioprogramma Zeeuwse Kamer van Omroep Zeeland werd er aandacht aan besteed.

SDO 63 hoopt op nieuwbouw in het dorp. Al enkele jaren wordt gesproken over een nieuwbouwwijkje aan de Jac de Waalstraat. Het college van B&W heeft groen licht gegeven voor de bouw van 8 woningen. De club en al wat op Lamswaarde actief is hoopt dat dit snel letterlijk en figuurlijk van de grond komt. Dat zal het dorp in zijn geheel en SDO 63 hoopt ook de club, goed doen.

Locatie