Open Kerkendag

maandag 29 mei 2023 13:00

Op tweede pinksterdag, 29 mei, is de landelijke Open Kerkendag. De Stichting Open Kerken streeft ernaar zoveel mogelijk kerkgebouwen in Nederland open te stellen voor bezichtiging, zodat gezamenlijk deze veelal prachtige gebouwen onder de aandacht kunnen worden gebracht bij een breed publiek. In de Protestantse kerk van Hulst kan je tussen 13.00 en 16.00 uur vrij binnenlopen om het volledig gerenoveerde kerkgebouw te bezichtigen. In het kerkinterieur tref je nog een aantal oorspronkelijke meubelstukken aan, waaronder de herenbank en de kansel, die ooit in de basiliek hun plek vonden. Tevens wordt er op het orgel bespeeld. Het Vierdagorgel uit de voormalige kerk van Sluiskil is juist deze maand geinstalleerd. Verschillende organisten zullen je kennis laten maken met de prachtige klankkleur van dit twee-klaviersorgel. Iedereen is van harte welkom.