Waterdunen
Waterdunen Foto: Het Zeeuwse Landschap

Vogelroute Waterdunen

zaterdag 27 mei 2023 9:00 t/m 12:30

Waterdunen is een geliefd tussenstation voor trekvogels. Ze vinden in dit gebied voedsel en rust voordat ze hun verdere reis kunnen maken. Ook zijn er vele vogels die hier neerstrijken op de speciaal voor hen aangelegde broedeilanden. De grote stern, dwergstern, kokmeeuw en visdief broeden hier hun eieren uit en brengen hun jongen met veel gekrijs groot. Op 27 mei wordt er vanaf 9.00 uur een vogelroute gehouden in dit gebied. Trek stevige schoenen aan, want de excursie van 3,5 uur neemt je mee over een route van bijna zes kilometer. Onderweg vertelt een gids van Het Zeeuwse Landschap van alles over het ontstaan van Waterdunen en over alles wat er groeit en bloeit. Start vanaf de parkeerplaats aan de Walendijk. Reserveren via de website www.hetzeeuwselandschap.nl