Vrijwilligers campagne
Vrijwilligers campagne Foto: Veilig Verkeer Nederland

Gratis je verkeerskennis opfrissen?

donderdag 13 april 2023 12:20 t/m 13:20

Veilig Verkeer Nederland organiseert een  gratis opfriscursus in de gemeente Terneuzen. We willen allemaal zo lang mogelijk onze eigen boodschappen blijven doen. Makkelijk een bezoekje brengen aan een vriend of familielid. Zolang je dit kunt blijven doen, heb je je vrijheid. Maar je wordt wat ouder en het verkeer vergt veel van je aandacht. Hoe zorg je dan dat je zo lang mogelijk mobiel blijft? 

Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan meedoen met de gratis VVN Opfriscursus Auto van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van het ROVZ en in samenwerking met de lokale VVN afdeling  organiseren we dit jaar een opfriscursus verkeerskennis voor de ervaren automobilist. Helemaal gratis, op een locatie in de buurt en ook nog eens gezellig. 

Waarom een opfriscursus nuttig is? 

“Natuurlijk fiets je al je hele leven en heb je waarschijnlijk al jaren je rijbewijs. Meer dan genoeg ervaring dus.” zegt de projectleider van Veilig Verkeer Nederland in Zeeland. “Toch ben je, als je wat ouder wordt, een stuk kwetsbaarder in het verkeer dan een 20-jarige. Als er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstiger. Maar je wilt wel blijven fietsen en autorijden. Daarvoor kan onze opfriscursus helpen: je verkeerskennis wordt weer even bijgespijkerd en je krijgt praktische adviezen van onze instructeur.” 

Wat gaan we doen? 

Je kunt meedoen met een opfriscursus waar je verkeerskennis wordt bijgespijkerd. Onze instructeur geeft uitleg over oude en nieuwe verkeersregels, -situaties en -borden. Ook is er de mogelijkheid voor deelnemers aan deze cursus om zich aan te melden voor een individuele praktijkrit in de eigen auto. (geheel vrijblijvend) Verdere informatie hierover ontvang je tijdens de cursus. 

Doe mee met de gratis VVN Opfriscursus! 

We houden de cursus (je wordt beide dagen verwacht) op donderdag 13 en 20 april van 10.00 tot 12.00 uur. Ben je boven de 50, een ervaren verkeersdeelnemer en inwoner van de gemeente Terneuzen dan kun je je tot één week voor aanvang van de cursus aanmelden op https://vvn.nl/opfriscursusterneuzen of tijdens kantooruren bellen met 088-5248850.

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol! Je ontvangt een week voor aanvang van de cursus een uitnodiging met de locatiegegevens.