SOT zeker! uit het archief.
SOT zeker! uit het archief. Foto: Eigendom SOT zeker!

Nog één keer dan. SOT zeker!

zaterdag 1 april 2023 20:00 t/m 23:59

Zaterdagavond 1 april treden de leden van de legendarische coverband SOT zeker! nog één keer op in Partycentrum Spoor 011 in Hulst. De kaartverkoop is reeds gestart. Kaarten zijn nog te verkrijgen via de site https://sotreunionparty.entranz.nl.

Nog steeds kriebelt het bij de muzikanten, ondanks dat ze met deze band ondertussen al meer dan 10 jaar gestopt zijn. De leden zijn op muzikaal gebied nog steeds actief en spelen in diverse bands zoals Spank, Cabin Crew, JayWalk, Cosy Time, Dan Stennis Band.   

Ooit ontstaan tijdens een countryavond in een café in Hulst. Toetsenist Erik van Giesen en drummer Miguel van den Branden deden mee aan dit 1-malige project. Tijdens dit optreden kwam de zanger niet opdagen, maar toeschouwer Carl Boeijkens had wel zin om bij te springen. Samen met gitarist Paul Boeijkens werd achteraf het plan gesmeed om een coverband te starten.

In de beginjaren ging de band door het leven met de naam “Suck On This”. We moesten een naam hebben voor het eerste optreden en bassist Benny van den Bos kwam met deze naam op de proppen. Na een aantal jaren werd steeds meer de afkorting SOT gebruikt. Vervolgens werd overal het logo met SOT zeker! vermeld op posters en PR-materiaal.

Tussen 2002 en 2012 bestormde de coverband “SOT zeker!” menig podium in Zeeland en daarbuiten. Heel veel festivals, feesten, cafés werden opgevrolijkt door een optreden van deze band . Het genre ging van Nederlandstalige pop- en feestmuziek tot Engelstalige pop/rocksongs. Vele hoogtepunten waaronder finaleplaats van de landelijke bandcompetitie “Clash of the Coverbands”, voorprogramma van Blof, bevrijdingsfestival in Vlissingen, bijzondere evenementen zoals het meezingfestival in Hulst, TV-opnames, studio-opnames.  

Naast een fantastische avond met een uniek optreden van SOT zeker! wordt het ook zeker een moment om veel bekenden weer eens te zien en te spreken. Muzikanten, crewleden, trouwe fans en natuurlijk ook iedereen die benieuwd is naar “SOT zeker!”.

De deuren van Partycentrum Spoor 011 gaan vanaf 20 uur open. Kaarten zijn enkel vooraf te reserveren en niet meer aan de zaal. Tot zaterdag 1 april.