Het kanaal werd bijna 480 jaar geleden aangelegd.
Het kanaal werd bijna 480 jaar geleden aangelegd. Foto: Heemkundige Kring Sas van Gent

Lezing over het kanaal van Gent naar Terneuzen

dinsdag 28 maart 2023 19:30 t/m 22:00

Het kanaal van Gent naar Terneuzen. Een rijke goudader voor de Sasse (en verre omgeving) economie. Het is bijna 480 jaar geleden dat het kanaal van Gent naar Sas van Gent werd gegraven. Het werd de bakermat van Sas van Gent. Bijna 200 jaar geleden heeft Koning Willem I het kanaal verder verlengd tot Terneuzen.Adri Koppejan heeft een uitgebreide studie gemaakt van de aanleg en uitbreidingen van het kanaal. Hij geeft tijdens deze lezing een overzicht van alle belangrijke gebeurtenissen die deze belangrijke vaarroute onmisbaar heeft gemaakt. Vele illustraties geven ons een duidelijk beeld hoe deze zo belangrijke waterweg tot stand is gekomen.Sas van Gent heeft in deze ontwikkeling altijd een cruciale rol gespeeld. De vele oorlogen, de industriële ontwikkeling en economische invloeden speelden zich in en rond Sas van Gent af. Het belooft een heel interessante avond te worden.