topsaxofonisten spelen in Kloosterzande

zondag 26 maart 2023 16:15 t/m 17:45

De “Four Baritones” is een ensemble van 4 topbaritonsaxofonisten (!) uit verschillende hoeken van de muziekwereld. Het kwartet speelt een breed  repertoire van oude koormuziek tot “Play That Funky Music”, van Bach tot Jazz. Dit onderstreept het unieke karakter van het instrument. Lyrisch, melodieus, ritmisch begeleidend en brutaal op de voorgrond tredend, de baritonsaxofoon heeft het allemaal in zich. De “Four Baritones” toerden met “vijfde bariton” Ernst Daniël Smid uitgebreid door het land en speelden concerten met bijvoorbeeld Cor Bakker en zanger/trompettist Jeroen Zijlstra.

Na zijn emigratie naar Australie miste Niels Bijl het kwartet zozeer dat een reünie niet kon uitblijven. En ook Jan Menu keert hiermee terug, in het dorp waar hij is opgegroeid en zijn eerste muzikale stappen zette. 

Kijk en luister:

https://www.youtube.com/watch?v=FcTvSbo02eM 

https://www.youtube.com/watch?v=ihIwvt4mq6Q

De “Four Baritones” zijn:

Niels Bijl                (o.a. Aurelia Quartet) 

Ties Mellema         (o.a. Amstel Quartet, winnaar Nederlandse Muziekprijs)

Jan Menu               (o.a. DIG d’DIZ, Greetje Kauffeld)

Nils van Haften      (o.a. New Rotterdam Jazz Orchestra)

Zondag 26 maart 16.15 u.

Hof te Zande Kerk, Willem de Zwijgerlaan 2, Kloosterzande

kaarten 15,-, te bestellen op info@digdizmusic.com