Benefietconcert voor en door Oekraïeners

zondag 19 maart 2023 19:30

In de Basiliek van Hulst wordt op zondag 19 maart vanaf 19.30 uur een Benefiet Concert gehouden met Volksmuziek uit Oekraïne. Een groep van veertig meisjesstudenten uit Lviv met zang, dans en vijftien bandouristen (een Oekraïens snaarinstrument) brengt een speciaal programma van circa negentig minuten volksmuziek uit Oekraïne. Overdag treedt het orkest op in Antwerpen en ‘s avonds in Hulst. De opbrengsten gaan naar medische hulp voor soldaten en burgers, met speciale aandacht voor kinderen, naar een schoolschuilkelder, drie uitgebouwde ambulances, generatoren en powerbanks voor de Oekraïne. Lionsclub Oost Zeeuwsch Vlaanderen heeft dit optreden geadopteerd. De Lionsleden zullen een goed maal voor de muzikanten maken, dat zal worden geserveerd in De Lieve. De organisatie hoopt dat vele belangstellenden naar dit korte maar bijzondere benefietconcert zullen komen, ondanks het bijzondere moment op een zondagavond. De toegang is gratis, maar er wordt uiteraard gevraagd om een vrijwillige gift voor het goede doel. Diegenen die niet aanwezig kunnen zijn worden, maar wel de goede doelen waarvoor het concert gegeven wordt willen steunen, kunnen een donatie overmaken naar de rekening van de ANBI stichting van Lions Oost Zeeuwsch Vlaanderen, rekening NL53RABO0302032754, onder vermelding van “benefiet Oekraïne”. Elke gift wordt zeer gewaardeerd.

Locatie