Waterwerk 19
Waterwerk 19 Foto: Leen van Duivendijk

Vierkant water - Leen van Duivendijk

woensdag 15 maart 2023 14:00 t/m vrijdag 2 juni 17:00

Water, dat is het hoofdthema in het werk van Leen van Duivendijk dat vanaf 15 maart te zien is in de Passerelle in Terneuzen. Verwacht geen decorstukken rond het water, maar wel de essentie: spiegeling, beweging, ritme, lijnenspel, verkleuring en transparantie. Los van plaats, tijd en context, mondiaal en tijdloos. Een direct gevolg van gepassioneerd kijken en intens zien. Water als vriend en vijand in ons ecosysteem. Water dat we moeten beschermen, bestrijden en omarmen.

Leen van Duivendijk is in 1954 geboren in IJzendijke. Hij behaalde zijn tekenakte (1976-1977) en volgde les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (2018-2022). Van Duivendijk exposeerde in verschillende musea, onder andere in de Vleeshal in Middelburg en Museum Tak van Poortvliet in Domburg. Ook was zijn werk te zien in verschillende galeries in Zeeland zoals in Middelburg (GalerieGerritse), Amsterdam, Den Haag, Dordrecht, Rotterdam, Bergen op Zoom en Roosendaal. En in het buitenland: Debrecen in Hongarije en Knokke en Gent in België.

Van Duivendijk maakte meer dan honderd waterwerken (olieverf op doek) waarvan een groot gedeelte is aangekocht door het Waterschap Scheldestromen te Middelburg. Zijn werk heeft een onderzoekend karakter en is eerder figuratief dan abstract.

Vierkant water, Leen van Duivendijk. Passerelle (stadhuis Terneuzen), 15 maart t/m 2 juni 2023.