Waterdunen
Waterdunen Foto: Het Zeeuwse Landschap

Wandeltocht nieuwe natuur - Waterdunen

zaterdag 7 oktober 2023 14:00 tot 16:30

Op de grens van land en zee in de buurt van Breskens vind je het unieke natuurgebied Waterdunen. Het gebied is eind 2021 geopend en daarmee nog volop in ontwikkeling.

In dit nieuwe natuurgebied, waar eb en vloed het ritme van de dag bepalen, kun je heerlijk wandelen terwijl je vogels van dichtbij kunt observeren. Door de unieke ligging ontstaat een fraai samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed. 

Waterdunen is een geliefd tussenstation voor trekvogels. Ze vinden in dit gebied voedsel en rust voordat ze hun verdere reis kunnen maken. Ook zijn er vele vogels die hier neerstrijken op de speciaal voor hen aangelegde broedeilanden. De grote stern, dwergstern, kokmeeuw en visdief broeden hier hun eieren uit en brengen hun jongen met veel gekrijs groot. 

Trek stevige schoenen aan, want de excursie van 3,5 uur neemt je mee over een route van bijna 6 kilometer. 

Aanmelden via www.hetzeeuwselandschap.nl

Verzamelen Parking Waterdunen aan de Walendijk

Locatie