Poëzieavond met muziek

woensdag 25 januari 2023 20:00 t/m 22:30

Poëzieavond in Casa Portiera 

Nog maar nauwelijks bekomen van het WK voetbal stevenen we alweer af op het volgende hoogtepunt: de Poëzieweek 2023 met als weids thema ‘Vriendschap’. Gewoontegetrouw trapt Casa Portiera de poëzieweek af met een avond vol sfeer en gedichten.

Twee dichters en een geluidenwever hebben we voor u in petto.

De eerste dichter heeft in Aardenburg amper meer introductie nodig. Twan Vet stal de show op onze laatste pre-corona-poëzieavond, niet alleen door zijn pregnante gedichten, maar zeker ook door het ten gehore brengen van luisterliedjes. De stadsdichter van Amersfoort heeft beloofd opnieuw zijn gitaar mee te nemen.

Job Degenaar publiceerde gedichten in onder meer de Poëziekrant en Ballustrada. Hij studeerde Nederlands en was daarna 35 jaar werkzaam als docent Nederlands o.a. aan anderstaligen. Hij publiceerde diverse dichtbundels. Zijn laatste bundel is een uitgebreide versie van de eerder verschenen bundel ‘Handkussen van de tijd’. Ook Job is naast dichter een zanger en heeft beloofd zijn gitaar mee te nemen.

Als derde act hebben we Ad van Rijswijk die gedichten van Hans Verhagen gaat voordragen, daarbij van ondersteunende geluidstapijten voorzien door saxofonist Wiechert Vermeulen die zijn muzikale sporen verdiende in jazz, rock & blues en zich nu toelegt op soundscapes. Daarin probeert hij verschillende gemoedstoestanden uit te drukken. Bij het begeleiden van dichters eigent hij zich een ondersteunende, ‘complimenterende’ taak toe.

Aanmelden kan via info@casaportiera-abc.nl

Aanvang 20. 00 uur. Entreeprijs 10 Euro incl. drankje. Casa Portiera ABC, Weststraat 3, Aardenburg.

Meer info op casaportiera-abc.nl