Expositie Leven op de Vaogen in bibliotheek Koewacht
Expositie Leven op de Vaogen in bibliotheek Koewacht Foto: J. Willemkens

Expositie Leven op de Vaogen in bibliotheek Koewacht

woensdag 7 december 2022 12:00 t/m donderdag 19 januari 20:00

Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisschool De Vlaswiek hebben een project gedaan rondom het boek Leven op de Vaogen; een kleine geschiedenis van Koewacht van Willy Verschraegen. Het resultaat hiervan is te zien in bibliotheek Koewacht van 7 december tot en met 19 januari.

Leven op de Vaogen: een kleine geschiedenis van Koewacht vertelt over de geschiedenis van Koewacht en is een mooi uitgangspunt om jongeren kennis te laten maken met de geschiedenis van hun dorp.

Het project begon met een wandeling onder leiding van Willy Verschraegen. Hij vertelde over verschillende historische highlights en liet deze ook zien. Van wat ze zagen, konden de leerlingen telkens foto´s van maken. (De zes beste foto´s krijgen een eervolle vermelding.) In groepjes gingen de leerlingen daarna op school aan de slag met het samenstellen van ‘natuurbakken’. Dit zijn houten bakken waarin de leerlingen natuurlijk materiaal verzamelen om te laten zien wat je allemaal kan tegenkomen in Koewacht, zoals vlas, bodemsoorten, boombladeren. En als derde opdracht hebben de leerlingen een plattegrond van Koewacht en omgeving gemaakt waarop te zien waar is zij wonen, bv. op de vaogen of op pleistocene zandgronden.

In bibliotheek Koewacht worden de foto’s, plattegrond en natuurbakken tentoongesteld. De tentoonstelling is tot en met 19 januari te bewonderen tijdens openingsuren van de bibliotheek, die alleen toegankelijk is met een bibliotheekpasje.